Matka Thaimaahan

tammi 11, 2020 | Aiheet, Matkalla maailmalla

Varattiin matka syksyllä Thaimaahan ja peruutimmekin tämän n. viikko varauksesta työkiireiden sekä koulun vuoksi ja nyt varasimmekin uuden reissun vuoden vaihteeseen kiireiden rauhoittuessa. Nyt on takana viikko Koh Lantalla sekä viikko Ao Nangissa. Tässä postauksessa kerron reissusta tiivistettynä.

Koh Lanta – ensimmäinen viikko

Kävin ensimmäistä kertaa Koh Lantalla ja paikkana nousi kärkeen jossa saa pään nollattua. Koin yhden viikon kahden viikon mittaiseksi, joten tämäkin kertoo siitä että rentoutu ihan olan takaa. Ei juuri minkäänlaisia ärsykkeitä ympärillä. Turistejakin oli vähän verrattaessa, muihin kohteisiin joissa olen käynyt.
Valitsimme vaatimattoman majoituspaikan, koska hinnat olivat hyvin korkeat joulun- ja uuden vuoden -aikaan. Majoituimme bungalowiin Sea Sand Sun nimiseen hotelliin Klong Khong rannan äärelle. Ihan ok majoitus kahden tähden + majoitukseksi, ottaen huomioon superkovaa sänkyä jossa selkä meni ihan jumiin ja aika huono suihku josta tiputteli vettä onnettomasti + elukat joita bungalowissa asusti meidän kanssa.
Majoituspaikkamme ranta ei myöskään ollut optimaalinen uimiseen, koska ranta paikoin täynnä ”kiviä”. Rannasta pongasi myös hyvin paljon lasinsiruja. Ranta oli kyllä hyvin kaunis auringon laskiessa.
Henkilökunta oli ystävällistä väkeä Thaimaalaiseen tapaan.

Päivät menivät letkeästi valokuvatessa, thai-hieronnassa käydessä, ravintoloissa ruokailessa sekä muutamana päivänä Sala Danin satamakylässä kierrellen. Yksi viikko oli sopiva Koh Lantalle, jos olisi ollut kaksi viikkoa niin se olisi tuntunut kyllä liian pitkältä ajalta. Sitä toisaalta kaipaa ympärille hieman menoa ja meininkiä.

Lähtö Koh Lantalta oli aikamoisen hidasta, koska lautalle oli n. 2 kilometrin mittaiset autojonot. Lauttamatka itsessään onneksi kestää vain n.10-15 minuuttia Krabille. Jonottamiseen saattoi vaikuttaa uudenvuoden päivä.

Mitä jäi Koh Lantasta mieleen?

Liskot ja muut eläimet

Liskoja näkyi todella paljon, myös huoneessamme. Liskon saattoi bongata omasta matkalaukusta. Yksi lisko oli myös puolisoni keksipaketissa.
Muutenkin bongasi hyvin paljon lehmiä, kanoja poikineen, kissoja ja koiria. Muutama apinakin tuli nähtyä vähän kauempaa. 🙂

Thaimaan koira

Reggae -meininki

Reggae -musiikki soi useassa rantabaarissa ja muutenkin meininki oli hyvin letkeää. Rantabaareissa oli sellaisia hauskoja pöytiä jossa oli myös makuupaikka. Joissakin ravintoloissa tarjoilijat olivat vähän liiankin letkeitä.

Mopotaksit

Pääsääntöisesti turistit kuljetettiin mopotakseilla. n. 7 km matka maksoi 200-400 bathia. Hinta vaihteli kuljettajan mukaan.

Mopon kyydissä
Thaimaan palmut

Sala Dan

Satamakylä myyntikojuilla varusteltuna. Täällä pääsi tekemään pieniä ostoksia. Kauppiaat eivät olleet tuputtavia, joten oli mukava katsella rauhassa tarjontaa.

Satamakylä Sala Dan
Sala Dan
Satamakylä Sala Dan

Hyviä ravintoloita ja syömäkelvoton lohisalaatti

Tilasin ravintolassa lohisalaatin. Annos saapui eteeni niin salaatissa oli lohi raakana, käsittelemättömänä nahkoineen päivineen.
Tämä annos jäi syömättä. Olen huomannut sen että Thaimaassa on hyvin vaatimattomia salaattiannoksia ravintoloissa ja päätinkin että en enää tilaa Thaimaassa salaattiannosta, koska se on ollut aina iso pettymys. Onhan se tietty riskialtistakin, koska ei tiedä millä vedellä ainekset ovat huuhdeltu tai onko huuhdeltu ollenkaan. Lohisalaattia huomioimatta isosta osasta ravintoloista sai ihan mielettömän hyvää ruokaa. Yksi suosikki oli Cloud9, jossa söin ehkä elämäni parhaimman Vihreää currya kanalla.

vihreää currya
Ravintola Cloud9
Ravintola Thaimaassa

Ao Nang – toinen viikko


Toinen viikko käynnistyi Ao Nangissa AoNang Buri Resorissa joka oli aavistuksen tasokkaampi hotelli kuin meillä oli Koh Lantalla. Hotellimme sijaitsi Nopparat Thara rantaa vastapäätä. Sijainti oli aika optimaalinen, koska hyvin lähellä Ao Nangin keskustaa. Hotelissa oli ihan ok buffet-aamupala, ystävällinen henkilökunta, superhyvä sänky nukkua ja muutenkin puhdasta. Siellä kyllä viihtyi tosi hyvin.

AoNangissa on kyllä ihanat maisemat ja suuret kalliot kruunaavat kokonaisuuden. Tuttuun tapaan auringonlaskut ovat äärettömän kauniita. Turisteja siellä on ihan älyttömästi.

Mitä jäi AoNangista mieleen?


Matkiva asiakaspalvelija

Menimme ensimmäisenä Ao Nangissa 7 Eleveniin tekemään ostoksia: Tervehdin myyjää ja laitoin tuotteet tiskille, myyjä nappasi tiskiltä jonkinlaisen leivoksen joka oli paketissa ja kysyi että ostaisinko myös sellaisen. Sanoin hänelle ”No thanks” ja hymyilin. Toinen myyjä vieressä sanoi kimeällä äänellä sanani väännellen naamansa. Tästä jäi aika paha mieli ja tuli ajatus että jopas on meininki muuttunut viimeisestä reissusta jos ensimmäisessä paikassa sai osakseen tuollaisen palvelukokemuksen. Tämä kuitenkin oli ainut tämänkaltainen palvelukokemus.

AoNang Beachiltä kadonneet apinat

Kävimme ensimmäistä kertaa AoNangissa 2014 ja silloin rannalla Monkeytrailin lähellä oli ihan mielettömästi apinoita. Rannalla ei näkynyt yhtäkään apinaa vaikka kävimme useana päivänä rannalla sekä kävimme myös Monkeytraililla. Apinoita näki Tiger Cavella Krabi Townin lähellä paljon.

Apina
Apinalla rintaliivit
Tiger Caven temppeli
Koira lepää

Reissu Tiger Cavelle Ao Nangista

Kävimme Tiger Cavella mikä oli hieno kokemus. Kuljetus sinne maksoi Nopparathilta 1200 bathia eli noin reipas 35 € (21 km, kuljettaja odotti pari tuntia parkkipaikalla) Kiivettävää oli 1272 rappua vuoren huipulle jossa on Wat Tham Suea -temppeli. Sieltä oli ihan mielettömät näkymät ja se oli hieno kokemus. Sai hyvän treenin samalla! Hassua tässä on se että minun päätavoitteena kiipeämisen jälkeen ottaa buddha -patsaasta kuva, mutta unohdin kuvata sen! Hyvä minä! Keskityin ilmeisesti vain ihastuttaviin maisemiin.

Tiikeritemppelin huipulta
Tällä tyypillä oli vähän isompi juomakuppi…
…ja tällä tyypillä ihan megapitkä häntä!
Tää oli Tiger Caven huipun asukas. <3

Reissu Krabi Towniin Ao Nangista

Krabi Townissa käynti oli kiva lisäys reissuun. Siellä oli suht hyvät ostosmahdollisuudet ja hinnatkin vaikuttivat tosi edullisilta.

Krabi Town | Wat Kaew Korawaram temppeli

AoNang beachiin valuvat paskavedet

Nyt vasta kiinnitin huomiota toisella reissulla siihen, miten paskavettä valuutetaan yleiselle uimarannalle. Ihan surkeeta. 🙁

Sinne valuu.. 🙁
Tää on hieno juttu! Tullut huomattua aikaisemmilla reissuilla kuinka paljon muovia Thaimaassa käytetään. Esim. ostat kaksi juomapulloa kaupasta niin myyjä laittoi ne aina muovipussiin ja pillitkin mukaan. Enää onneksi ei.

Hinta-taso

Hinnat ovat kovasti kallistuneet Thaimaassa, valuutta on vahvistunut ym. Hieronnat ovat pysyneet suht edullisina verrattaen Suomen hintoihin. Hinnat tietysti halpenee mitä kauemmaksi menee turistikoheista.

  • Ravintolassa söi kaksi ihmistä 10-20 eurolla (ei alkoholijuomia).
  • 0,5 vesipullo n. 0,30 senttiä
  • Thai-hieronta 60 min hartiat & selkä n. 12 € Koh Lantalla, Ao Nangissa hienontaa sai alle 9 euroon.
  • Tuore kookosvesi hedelmäkojusta n. 1-1,50 €
  • Pähkinäpussi 150 g reilu 4 €
  • Tuoreita hedelmiä kojusta kuorittuna ja siivuttuna n. 0,5 kg 1-1,50 €
  • Taksin käyttö hipoo jo Suomen hintoja (ilman aloitus- sekä odotusmaksua.) Esim. 30 km maksoi n. 30 euroa
  • Kuntosalille päivälippu n. 10 €

Mitä tekisin matkalla toisin?

Ennen reissua maitohappobakteerikuuri

Tämä unohtui tältä reissulta ja nyt huomasi että olisi ehkä kannattanut alkaa popsimaan maitohappobakteereja ennen reissua ja reissun aikana.

TripAdvisor app

Tätä appia olisi ollut hyvä käyttää enemmän esim. ravintolaa valkatessa.

Kävisin Koh Lantalla Lanta Animal Welfarella

Kulkukissoja ja -koiria pelastava Lanta Animal Welfarella. Siellä voi halutessaan osallistua vapaaehtoistyöhön
tai muuten vain käydä katsomassa heidän toimintaa/ viettää aikaa pelastettujen eläinten kanssa.

Vuokraisin skootterin

Skootteri kyllä ehdottomasti olisi kannattanut vuokrata, mutta tähän ei rohkeus riittänyt. Aristamme niin paljon Thaimaan liikennekulttuuria.

En ottaisi taksia ”taksikopilta”

Viimeisenä päivänä vaihdoin kuulumisia suomalaispariskunnan kanssa ja puhe tuli taksin käytöstä. Kerroin että olimme käyneet edellisenä päivänä Krabi Townissa ja kyyti maksoi sinne edestakaisin 900 bathia johon hän sanoi että heidän kuljetus maksoi sinne 50 bathia suuntaan. He olivat saaneet edullisen kyydin niin että olivat menneet seisomaan tienvarteen ja odotellut siinä ohimeneviä lava-autoja jotka kuljettavat edullisesti turisteja.

<3 Ina

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Testissä: Apple AirPods

Ostin tuossa noin kolme kuukautta sitten Apple Airpods langattomat kuulokkeet ongelmatilainteiden...

Vinkkejä parempaan uneen

Moi! Vähälle jääneet yöunet ovat varmastikin useammalle ongelma. Olen huomannut, että itselläni...

Henkilökohtaisia fiiliksiä yrittäjyydestä

Moi! Tässä alkaa pian täyttymään toinen vuosi yrittäjänä. On päässyt tekemään niitä asioita mitä...

Turkki – Positiivinen yllätys

Olimme aviomieheni kanssa kesäkuussa Alanyassa viikon. En tiedä miksi kohdetta on tullut vältettyä...

Tätä et halua kokea pitkällä lennolla

Moi! Pääsinkin viimeksi vauhtiin Turkin postauksilla, joten matkustusaiheessa jatketaan ja...

Karanteeniajan fiiliksiä yrittäjänä

Useita vuosia jokaiselle työpäivälle on ollut ainakin se yksi toimeksianto graafisen suunnittelun...

Kaupat hometalosta

Halusin kirjoittaa lähipiirissä olevan henkilön kokemuksen ensiasunnon ostosta, joka paljastuikin...

Kiinteämpi kroppa ilman liikuntaa? – Kuivaharjaus

Heippa! Halusin jakaa kokemukseni kuivaharjaamisesta, koska olen kokenut kuivaharjauksen oikeasti...

Yrittäjän oppisopimus

Moi! Tein viime viikolla peliliikkeen ja aloitin koulunkäynnin yrittäjyyden ohella. Aloitin...

Avopurenta – Kannattaako leukaleikkaus?

Moi! Yllä olevat kuvat ovat napannut hammaslääkäri vuosina 2015 tammikuussa ja 2017 heinäkuussa....

Risteilyllä ja hiusjuttuja

En edes muista koska viimeksi on tullut käytyä risteilyllä. Nopeasti laskettuna ehkä n. 10 vuotta...

Ensimmäinen postaus

Hello! APUA! Ensimmäinen postaus! Koen ehkä hieman jonkinlaisia suorituspaineta tätä kirjottaessa...

Hampaidenvalkaisu Turkissa

MOI! Kovasti markkinoidaan Alanyassa hampaidenhoitoa suomalaisille. Sainkin käteeni esitteen jossa...

Testissä The Ordinary AHA 30%+BHA 2% Peeling Solution

Moi ja hyvää alkanutta vuotta 2021! Mun kiinnostus heräsi Kanadalaisen valmistajan The Ordinaryn...

Kokemus syövästä – Hodgkinin lymfooma

On ollut aikaa ajatella kaikkia asioita mitä elämä on tuonut tullessaan ja sitä on myös alkanut...

Uusi vuosi, vanha minä, mutta jollain tapaa uusi minä

Moi! Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia joiden kanssa olen ollut kontaktissa menneen vuoden...

Ripsien kestovärjäys kotona

Heippa! Oon pitkään halunnut kokeilla ripsien kestovärjäystä kotona, joten Kärkkäisiltä tarttui...

Matkanvaraus -ahdistus

Moi! Nyt se tuli tehtyä, meinaan matka varattu! Kauan pohdin sitä, että viitsiikö sitä taas lähteä...

Kyläpoliisi

Termi kyläpoliisi taitaa kuvastaa minua aika hyvin tällä hetkellä! Vai onko tää sittenkin...

Pin It on Pinterest