Karanteeniajan fiiliksiä yrittäjänä

huhti 27, 2020 | Aiheet, Yrittäjyys

Useita vuosia jokaiselle työpäivälle on ollut ainakin se yksi toimeksianto graafisen suunnittelun tai nettisivujen parissa ja nyt kun tuleekin se seinä vastaan. Toimeksiantoja ei enää tulekaan ja jää tyhjänpäälle. On tuntunut kovin pahalta, raskaalta ja epäonnistuneelta. ilmeisesti en ole ainoa yrittäjä joka kokee suurta ahdistusta pandemiatilanteesta aiheutunutta työllisyystilanteen heikentymistä.
Ennakkoon tilatut kesän työt ovat peruntuneet ja tulevista toimeksiannoista ei ole tietoakaan. Yrittäjänä tilannetta on hyvin vaikea hyväksyä ja sanoa itselleen, että tilanteelle ei voi nyt mitään. Ei voi muuta kuin odottaa ja käyttää aika jotenkin järkevästi hyödyksi, esimerkiksi oman yrityksensä kehittämiseen/uuden oppimiseen ja pitää peukut pystyssä, että eiköhän se tästä. Niille yrittäjille tämä on katastrofi joiden myynti keskittyy pelkästään kesään esim. tapahtumien järjestäjät. Heidän kohdallaan ei vaan odottelut auta vaan peli on menetetty ja aloittaa suunnittelut ensi kesää varten.

Ehkä pitäisi nopeasti kehittää uusi yritysidea pandemian ajaksi ja lähteä toteuttamaan sitä? Kokisin, että ampuisin itseäni jalkaan ja toisaalta miten tällaisessa epätoivoisessa tilassa pystyisi kehittämään jonkun menestyvän ja kannattavan liikeidean. Ja rehellisesti sanottuna mulla on pää ihan tyhjä. Nyt kuitenkin tekee sitä mitä haluaa tehdä ja missä haluaa jatkuvasti kehittää itseään.
Pelastus kuitenkin on se, että tässä epidemiatilanteessa päätoiminen yrittäjä voi ilmoittaa itsensä työttömäksi ja hakea työttömyyskorvausta. Ilman tätä oikeutta olisikin pitänyt lopettaa yritystoiminta mahdollisimman pian kulujen vuoksi jos yrityksen kassaan ei ole tuloja. Alkukuusta työttömäksi ilmoittautuminen tuntui hyvin ristiriitaiselta ja kauhealta. Ristiriitaisia ajatuksia kulkeutui päähän ollessa yrittäjä ja oppisopimusopimusopiskelija, mutta samaan aikaan työtön.

Luppoaika hyödyksi

Tähän asti olen työskennellyt olohuoneessamme, mutta jokin päivä mieleeni juolahti, että oma toimisto olisi paljon asiakaslähtöisempi, ihan omassa tilassaan ja omalla sisäänkäynnillä. Plussaa myös siitä, että kaikki työssä käytettävät välineet olisivat samassa tilassa eikä ympäri taloa. Nykyisin valokuvausstudio on meidän yläkerrassa, joka on tuonut omat haasteensa kuvauksiin. Talossamme on ”ylimääräisiä” neliöitä sekä kaksi sisäänkäyntiä, joten tämä mahdollistaa tämän toteuttamisen.

Nyt kun on aikaa, niin päätin ottaa tämän projektikin hyppysiin ja onneksi sitä oli viime vuonna järkevä ja olin muutamia kuukausia nostamatta palkkaa, niin näin oli jäänyt jemmaan pahan päivän varalle ja nyt on nimenomaan se paha päivä. Remontti toteutetaan tee se itse ja säästä -menetelmällä eli ei siis priima laatua, mutta yritys on kova! Ehkä sitä saa laitettua muutaman kuvan projektin valmistuttua Tein ite, ”säästin” (räpellyksiä) Siis vain päin Helvettiä menneitä juttuja -Facebook ryhmään. 😀

Seinän purkaminen
Laminaattien poisto

Epäonnistuneet ostokset

Pandemia on vaikuttanut aika moneen toimijaan ja joillakin myynti on lässähtänyt ja toisilla taas tuplaantunut. Uskon, että tämä traaginen aika on ollut monelle verkkokauppiaalle myynnillisesti kulta-aikaa ja kiirettä on pitänyt. Kiireessä tunnetusti virheiden riski kasvaa. Esim. Tilasin jalkalistoja uuteen toimistoon 28 kpl, mutta tämä kyseinen verkkokauppa toimittikin minulle niitä 280 kpl ja veloitti kuitenkin vain 28 kappaleesta. Listat olivat myös pakattu aika huolimattomasti, joka oli aiheuttanut muutamiin listoihin rispaantumista. Jollekin tämä saattaisi olla onni että ”hei jes sain ilmasia jalkalistoja”, mutta omalla kohdalla ei. Aika kallis virhe verkkokaupalle jos tästä ei ilmoittaisi.
Toimitus aiheutti kyllä päässä pienen kuohahtamisen. Jalkalistat eivät kuitenkaan ole mitään pieniä ja varsinkaan jos niitä on melkein 300 kpl. Mietin sitä, että jos tällainen määrä olisi toimitettu vahingossa henkilölle joka asuu kerrostaloyksiössä niin hän olisi ollut kusessa. Mihin hän jemmaisi ne? 😀

Noh, sai siitä hyvän treenin kun punnersi niitä listoja sisälle suojaan ja pähkäili mihin ne jemmaa. Tietysti sattuuhan kaikille virheitä, mutta tässä tapauksessa olettasin, että asiakaspalveluun saisi yhteyden mahdollisimmat nopeasti. Puheluihin ei vastata, eikä vastausta ole kuulunut kolmeen lähettämääni sähköpostiviestiin jota laitoin pitkin viikkoa. Pitää siis jatkaa pommittamista tällä viikolla, että selvittäisi asiaa ja laittaisivat noudon mahdollisimman pian ylimääräisille jalkalistoille.
Tilasin myös verhot uuteen toimistoon toisesta verkkokaupasta ja paketin aukaistua huomasin niiden olevan vialliset. Eli hyvin onnistuneita verkkokauppatilauksia meikäläisen kohdalla.


Pidä itsestäsi sekä läheisistäsi huolta ja tuetaan toisiamme ❤

2 Kommentit

  1. Voisit lisätä tietosi Suomen Yksinyrittäjät -palveluun niin saat lisää näkyvyyttä netissä ja toivottavasti myös lisää toimeksiantoja. Tietojen lisäys on maksutonta, palvelu löytyy osoitteesta https://www.suomenyksinyrittajat.fi/

    Vastaa
    • Moikka Mika! Hei iso kiitos tästä vinkistä, lisäänkin samantien. Mukavaa alkavaa syksyä ja kaikkea hyvää!

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Matkanvaraus -ahdistus

Moi! Nyt se tuli tehtyä, meinaan matka varattu! Kauan pohdin sitä, että viitsiikö sitä taas lähteä...

Ensimmäinen postaus

Hello! APUA! Ensimmäinen postaus! Koen ehkä hieman jonkinlaisia suorituspaineta tätä kirjottaessa...

Matka Thaimaahan

Varattiin matka syksyllä Thaimaahan ja peruutimmekin tämän n. viikko varauksesta työkiireiden sekä...

Testissä: Apple AirPods

Ostin tuossa noin kolme kuukautta sitten Apple Airpods langattomat kuulokkeet ongelmatilainteiden...

Kaupat hometalosta

Halusin kirjoittaa lähipiirissä olevan henkilön kokemuksen ensiasunnon ostosta, joka paljastuikin...

Yrittäjän oppisopimus

Moi! Tein viime viikolla peliliikkeen ja aloitin koulunkäynnin yrittäjyyden ohella. Aloitin...

Kyläpoliisi

Termi kyläpoliisi taitaa kuvastaa minua aika hyvin tällä hetkellä! Vai onko tää sittenkin...

Avopurenta – Kannattaako leukaleikkaus?

Moi! Yllä olevat kuvat ovat napannut hammaslääkäri vuosina 2015 tammikuussa ja 2017 heinäkuussa....

Ripsien kestovärjäys kotona

Heippa! Oon pitkään halunnut kokeilla ripsien kestovärjäystä kotona, joten Kärkkäisiltä tarttui...

Uusi vuosi, vanha minä, mutta jollain tapaa uusi minä

Moi! Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia joiden kanssa olen ollut kontaktissa menneen vuoden...

Henkilökohtaisia fiiliksiä yrittäjyydestä

Moi! Tässä alkaa pian täyttymään toinen vuosi yrittäjänä. On päässyt tekemään niitä asioita mitä...

Kokemus syövästä – Hodgkinin lymfooma

On ollut aikaa ajatella kaikkia asioita mitä elämä on tuonut tullessaan ja sitä on myös alkanut...

Turkki – Positiivinen yllätys

Olimme aviomieheni kanssa kesäkuussa Alanyassa viikon. En tiedä miksi kohdetta on tullut vältettyä...

Testissä The Ordinary AHA 30%+BHA 2% Peeling Solution

Moi ja hyvää alkanutta vuotta 2021! Mun kiinnostus heräsi Kanadalaisen valmistajan The Ordinaryn...

Hampaidenvalkaisu Turkissa

MOI! Kovasti markkinoidaan Alanyassa hampaidenhoitoa suomalaisille. Sainkin käteeni esitteen jossa...

Vinkkejä parempaan uneen

Moi! Vähälle jääneet yöunet ovat varmastikin useammalle ongelma. Olen huomannut, että itselläni...

Tätä et halua kokea pitkällä lennolla

Moi! Pääsinkin viimeksi vauhtiin Turkin postauksilla, joten matkustusaiheessa jatketaan ja...

Risteilyllä ja hiusjuttuja

En edes muista koska viimeksi on tullut käytyä risteilyllä. Nopeasti laskettuna ehkä n. 10 vuotta...

Kiinteämpi kroppa ilman liikuntaa? – Kuivaharjaus

Heippa! Halusin jakaa kokemukseni kuivaharjaamisesta, koska olen kokenut kuivaharjauksen oikeasti...

Pin It on Pinterest