Henkilökohtaisia fiiliksiä yrittäjyydestä

heinä 25, 2019 | Aiheet, Yrittäjyys

Moi! Tässä alkaa pian täyttymään toinen vuosi yrittäjänä. On päässyt tekemään niitä asioita mitä haluaa/tykkää tehdä ja se on yrittäjyydessä todella hienoa. Yrittäjyys on myös kehittänyt niitä osa-alueita jotka ovat olleet omalla kohdalla heikkous. Esimerkiksi en usko, että rohkeus olisi riittänyt lähteä kirjoittamaan omaa blogia. Aikasemmin on ollut hyvin vaikeaa tuoda omia ajatuksia ja mielipiteitä esiin.

Yrittäjyyden alkuvaiheessa se oli pahinta omalla kohdalla jos mokasi jollain tapaa. esim. painetussa aineistossa kirjoitusvirhe, jokin elementti muutaman millin vinossa ym. niin se hävetyksen määrä on jotain sanoinkuvaamatonta. Nykyäänkin virheet hävettää ihan suunnattomasti, mutta on ollut pakko opetella siihen, että virheitä tulee kaikille ja virheistä myös oppii. Virheettömyyteen tietysti pyritään, mutta pitää olla itselleen armollisempi alalla kuin alalla. Tähän mennessä suurilta ja peruuttamattomilta virheiltä ollaan säästytty.

Viimekuukausien haasteita

Olin noin neljän vuoden ajan yhteistyössä suuremman yrityksen kanssa. Keskityin siihen täysin ja oman toiminimen pystyyn laittaessa en tehnyt asiakashankintaa, koska aikakaan ei riittänyt. Viikottain ponnahti mieleen, että mitä jos käykin niin, että yritys jokin päivä laittaakin lapun luukulle… Noh pahin pelkoni tuli toteen. Viime viikot ovat tuntuneet maailmanlopulta, mutta eiköhän asioilla ole tapana järjestyä ja tekevälle löytyy töitä. Tai näin äitini minulle on aina sanonut.

Kokemuksia yrittäjyydestä

Nyt tulikin ajankohtaiseksi lähteä tarjoamaan omia palveluita muille yrityksille ja olen kokenut sen haastavammaksi asiaksi yrittäjyydessä. Miten se onkaan vaikeampaa lähteä myymään omia palveluita kuin muiden? Pitäisi kuitenkin tuoda itseään esille niin, että olen parempi kuin toinen vastaavan alan yrittäjä. Tuntuu jotenkin kauhealta! Ajatusmaailma on kuitenkin se, että muut ovat parempia. Toisella olkapäällä huutaa piru “SINÄ ET OSAA” ja toisella olkapäällä huutaa enkeli “SINÄ OSAAT”.

Kokemuksia yrittäjyydestä

Luettuani yllä olevaa tekstiä, niin kysyn itseltäni että “mitä, miksi olen edes yrittäjänä jos en pysty omia palveluitani myymään??” Siinäpä vasta kysymys. Saattaa aavistuksen heijastua oma ajatusmaailma starttirahahaastattelussa saaduista kommenteista (alla kokemus haastattelusta.)

Starttirahahaastattelu 2017

Aloin kaivelemaan mieleen yrityksen perustamisen alkuvaiheita, niin muistui mieleen tämä starttirahan haastattelu. Se oli muuten aikamoinen tulipenkki! Tottakai siinä haastateltavan pitääkin olla napakka, mutta koin sen lyttäämiseksi: “pystytkö sää muka yrittäjyyteen?” “no en tiiä mitä sun toiminnasta nyt tulee” -tyylillä. Tämä haastattelija sanoi minulle myös, että jos aloitan yhteistyön asiakkaan kanssa sähköpostin välityksellä etätyönä ja myöhemmin tapaisin asiakkaan, niin hän ei välttämättä enää halua olla minun kanssa yhteistyössä tavatessa minut. Vielä kahden vuoden jälkeen olen miettinyt, että mitä hän näillä sanoilla tarkoitti? Olinko haastattelijan mielestä epäsopivan näköinen yrittäjäksi vai muotoiliko hän VÄHÄN väärin esittämänsä asian?

Mun yksi tuttu puhui myös tästä, että oli kokenut samantyylistä lyttäämistä. Se ei mielestäni anna hyvää pohjaa nuorelle aloittelevalle yrittäjälle jos lytätään jo haastattattelussa, koska yrittäjyys tuo muutenkin omat haasteensa. Vuonna 2013 sukulaiseni kävi starttiraha haastattelussa ja silloin ei ollut ollenkaan tällaista lyttäämismeininkiä, päin vastoin, näytettiin vihreää valoa ja kannustettiin! Toivon, että minulle ja tutulleni osui vaan huono arpa haastattelussa ja tämä ei ole heidän yleinen käytäntö kohdella aloittelevia yrittäjiä.

Mikä ihaninta tässä kaikessa surkeudessa onkaan on se, että on saanut eri alan yrittäjiltä ja henkilöiltä hyviä vinkkejä ja kannustusta jatkamaan toimintaani. Kiitos teille kaikille jotka olette kannustaneet. Laitan hännän pystyyn vaikka sitten nuppineulalla jos se ei muuten pysy! 😀

Tämä oli tälläkertaa surkeampaa luettavaa, mutta haluan olla avoin omista tämänhetkisistä fiiliksistä ja ajatuksista.

❤ Ina

Lifestyle blogi

6 Kommentit

 1. Moi Ina! Tuli mieleen että tuo ”lyttääminen” ehkäpä karsii epävarmat yrittäjäkandinaatit pois. Sullehan yrittäjyys on jo verenperintö ja siksi sopii sulle. Äidin äidin isäkin oli jo yrittäjä, elintarvikekauppias. Sieltä se kumpuaa😊. Yhdessä kyllä löydetään keinot jolla asiakashankinta tehdään hienovaraisesti niin, että ei tunnu pakkomyynniltä, vaan sillein että asiakas tarvitsee palveluitasi ja että kilpailua tulee Jämsän vähäiseen tarjontaan, tarjoamalla suunnittelua järkevimmillä hinnoilla.

  Vastaa
  • Totta! Tuo olikin mielessä, että ne epävarmimmat yrittäjät saadaan karsittua pois tuolla tyylillä. Kova oli tulipenkki! 😀 Juu eiköhän asiat suttaannu. PS. Kiitos kommentoimisesta <3

   Vastaa
  • Asioilla on tapana järjestyä ❤ ja kun luin tuon niin sinä näytit siellä haastattelussa että Sussa on sitä jotain 👊💪 vaikka kuin tuntuikin että yrittävät lytätä 🤗 tsemppiä jatkoon 😍

   Vastaa
   • Kiitos kaunis sanoistasi ❤❤❤

 2. Aika erikoinen haastattelija. Tuntuu ”epäpätevältä”….?? Olisin ite varmaan menny ihan puihin.

  Vastaa
  • Hän oli kyllä hyvin sanavalmis ja vaikutti myöskin pätevältä, mutta vähän ehkä raaka tapa esittää kysymykset ja kommentit. Herkemmälle ihmiselle kova paikka *käsi pystyssä*. Kiitos kommentista ❤

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Matka Thaimaahan

Varattiin matka syksyllä Thaimaahan ja peruutimmekin tämän n. viikko varauksesta työkiireiden sekä...

Henkilökohtaisia fiiliksiä yrittäjyydestä

Moi! Tässä alkaa pian täyttymään toinen vuosi yrittäjänä. On päässyt tekemään niitä asioita mitä...

Ensimmäinen postaus

Hello! APUA! Ensimmäinen postaus! Koen ehkä hieman jonkinlaisia suorituspaineta tätä kirjottaessa...

Kokemus syövästä – Hodgkinin lymfooma

On ollut aikaa ajatella kaikkia asioita mitä elämä on tuonut tullessaan ja sitä on myös alkanut...

Kyläpoliisi

Termi kyläpoliisi taitaa kuvastaa minua aika hyvin tällä hetkellä! Vai onko tää sittenkin...

Tätä et halua kokea pitkällä lennolla

Moi! Pääsinkin viimeksi vauhtiin Turkin postauksilla, joten matkustusaiheessa jatketaan ja...

Matkanvaraus -ahdistus

Moi! Nyt se tuli tehtyä, meinaan matka varattu! Kauan pohdin sitä, että viitsiikö sitä taas lähteä...

Risteilyllä ja hiusjuttuja

En edes muista koska viimeksi on tullut käytyä risteilyllä. Nopeasti laskettuna ehkä n. 10 vuotta...

Avopurenta – Kannattaako leukaleikkaus?

Moi! Yllä olevat kuvat ovat napannut hammaslääkäri vuosina 2015 alkupuolella ja 2017 heinäkuussa....

Yrittäjän oppisopimus

Moi! Tein viime viikolla peliliikkeen ja aloitin koulunkäynnin yrittäjyyden ohella. Aloitin...

Kiinteämpi kroppa ilman liikuntaa?

Heippa! Halusin jakaa kokemukseni kuivaharjaamisesta, koska olen kokenut sen oikeasti toimivaksi...

Testissä: Apple AirPods

Ostin tuossa noin kolme kuukautta sitten Apple Airpods langattomat kuulokkeet ongelmatilainteiden...

Turkki – Positiivinen yllätys

Olimme aviomieheni kanssa kesäkuussa Alanyassa viikon. En tiedä miksi kohdetta on tullut vältettyä...

Karanteeniajan fiiliksiä yrittäjänä

Useita vuosia jokaiselle työpäivälle on ollut ainakin se yksi toimeksianto graafisen suunnittelun...

Vinkkejä parempaan uneen

Moi! Vähälle jääneet yöunet ovat varmastikin useammalle ongelma. Olen huomannut, että itselläni...

Hampaidenvalkaisu Turkissa

MOI! Kovasti markkinoidaan Alanyassa hampaidenhoitoa suomalaisille. Sainkin käteeni esitteen jossa...
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial